Blog > Komentarze do wpisu

Kochanie, co do kawy?

Obiecany przepis na muffiny.

 

CHRUPIĄCE MUFFINY Z CZEKOLADĄ I TRUSKAWKAMI

 

Składniki:

- 140 g masła

- 3/4 szklanki cukru

- 3 jaja

- 1 i 3/4 szklanki mąki

- 2 łyżeczki proszku do pieczenia

- 10 truskawek (można dać więcej)

- szklanka kremu czekoladowego z chrupkami ryżowymi (może krem czekoladowy i garść chrupek)

 

Wykonanie:

Miękkie masło ucieramy na puch, caly czas miksując dodajemy kolejno cukier, jaja, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i rozgniecione widelcem truskawki. Ciasto wykładamy do papilotek do 2/3 ich wysokości, na wierzchu kładziemy łyżeczkę kremu i lekko mieszamy. Pieczemy do suchego patyczka ok. 25 minut w temperaturze 170 stopni.

 

Jak zawsze szybkie, proste i pyszne.

 

muffiny

 

 

muffiny

czwartek, 26 maja 2011, zona_trepa

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu: